Ibland blir jag så sjukt sugen på snacks på kvällarna och då är det bakskålen som åker fram. Både jag och barnen har blivit förtjusta i detta krispiga och goda knäckebröd som är lika gott som snacks, som till mat eller ostbrickan.
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.
2 dl kokande vatten
2 dl majsmjöl (jag använder Risentas)
1 dl solroskärnor
1dl linfrö
1/2 dl rapsolja
Garnering: Flingsalt
Koka upp vatten i en kastrull och rör ner resten av ingredienserna.
Rör snabbt så det inte fastnar i botten på grytan. Stjälp upp den kladdiga smeten på bakplåten och kavla ut så tunt du kan. Är det problem att smeten fäster på kaveln så lägg över ett bakplåtspapper när du kavlar.
När du fått smeten riktigt tunn smular du över flingsalt, över hela kakan. Och skjuts in i ugnen.
Där inne ska brödet stå i ca 45 minuter. Ställ plåten mitt i ugnen, tycker du inte att brödet får färg så flytta upp plåten i slutet av gräddningen.
Ta ut knäckebrödet när det känns krispigt. Bryt i mindre bitar och låt svalna. Förvara knäcket i en plåtburk som håller det torrt.
Vill du så kan du som jag knyta en rosett runt och vips har du en fin gå-bort-present.
Lycka till!
pssssst. Missa inte min blogg Bohemian Vintage
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar